Spot 60 Banner

StageSpotCast

09. 02. 2024 19:00

Despre perspective cu actorul Radu Anastas

În noul episod de StageSpotCast 🎙️, l-am avut ca invitat pe actorul Radu Anastas, membru al Companiei „Liviu Rebreanu” din anul 2019. Am vorbit despre cum se modifică perspectivele unui tânăr actor în primii ani de carieră, despre ce l-a adus pe drumul actoriei, dar și despre cum vede el orașul Târgu-Mureș.

26. 01. 2024 19:00

Despre neliniștea care trece cu actrița Elena Purea

Al doilea episod de StageSpotCast 🎙️ din 2024 o aduce pe ecranele dumneavoastră pe actrița Elena Purea. Am încheiat anul 2023 cu premiera spectacolului „NELINIȘTE”, de Ivan Vîrîpaev, în regia lui Theodor-Cristian Popescu, în care actrița o interpretează pe Ula Richter, o celebră scriitoare americană, născută în Polonia.
În acest episod am discutat despre procesul de lucru la un astfel de personaj, care se bazează foarte multe pe condiția fizică a actorului, despre antrenamentul fizic al actorului pentru a se menține în formă pentru un astfel de spectacol și despre cine este Elena Purea dincolo de scenă.

12. 01. 2024 19:00

Despre universul lui Cehov cu regizorul Sorin Militaru

Despre universul lui Cehov cu regizorul Sorin Militaru
Primul episod de StageSpotCast 🎙️ din 2024 aduce în discuție următoarea premieră a Companiei „Liviu Rebreanu”, spectacolul „UNCHIUL VANIA”. Am vorbit cu regizorul acestuia, Sorin Militaru, despre scena târgumureșeană, pe care a lucrat de multe ori de-a lungul carierei sale, dar și despre universul textelor cunoscutului dramaturg rus, A.P. Cehov, și despre ce l-a determinat să opteze pentru a monta unul dintre acestea.
„UNCHIUL VANIA” va avea premiera pe 20 ianuarie, de la ora 19.00, la Sala Mare.

22. 12. 2023 19:00

Despre Crăciun cu actorul Mihai Crăciun

Ultimul episod de StageSpotCast 🎙️ din 2023 îl aduce pe ecranele dumneavoastră pe actorul Mihai Crăciun. Am vorbit atât despre perioada aceasta a sărbătorilor de iarnă, cât și despre provocările din cariera sa și despre prima premieră din 2024 a Companiei „Liviu Rebreanu”, „Unchiul Vania”, de A.P. Cehov, în regia lui Sorin Militaru, pe 20 ianuarie, la Sala Mare.
Biletele pot fi achiziționate pe
https://teatrunational.biletmaster.ro/ron/PlaceInfo/2401 sau de la Casa de Bilete a Teatrului 🎟️

15. 12. 2023 19:00

Despre prezent și trecut cu actrița Gabriela Bacali

În cel mai nou episod de StageSpotCast 🎙️ o avem ca invitată pe actrița Gabriela Bacali. Am vorbit despre cum a ales drumul actoriei, despre cât de importantă este pluralitatea artistului și despre cât de mult s-a schimbat arta teatrală în ultimele două decenii.
În curând o veți putea vedea în „Unchiul Vania”, de A.P. Cehov, în regia lui Sorin Militaru, spectacol care va deschide anul teatral 2024 la Compania „Liviu Rebreanu” a Teatrului Național din Târgu-Mureș, având premiera pe 20 ianuarie, la Sala Mare.
Bilete se pot achiziționa de pe
https://teatrunational.biletmaster.ro/ron/PlaceInfo/2401 🎟️

10. 11. 2023 18:00

Despre NELINIȘTE cu regizorul Theodor-Cristian Popescu

Cel mai proaspăt episod de StageSpotCast 🎙️ vă pregătește de prima premieră a stagiunii 2023/2024, spectacolul „NELINIȘTE”, de Ivan Vîrîpaev.
Regizorul Theodor-Cristian Popescu ne-a vorbit despre noul spectacol, dar și despre diferența dintre mediul artistic instituțional și cel independent și despre importanța artei teatrale în viața de zi cu zi.

02. 11. 2023 18:00

Despre „de ce merită” cu actorul Andi Gherghe

Cel de-al doilea episod al noului sezon de StageSpotCast 🎙️ îl aduce în studioul nostru pe actorul Andi Gherghe, pe care-l vom revedea în curând pe scenă, începând cu 14 noimebrie, în prima premieră a stagiunii 2023-2024, „NELINIȘTE”, în regia lui Theodor-Cristian Popescu.
S-a vorbit despre teatru, despre de ce merită să urmezi drumul artistului, chiar dacă e dificil, despre spectacolul care se pregătește, dar și despre cine este Andi Gherghe atunci când nu este om de teatru.

07. 10. 2023 18:00

Despre supraviețuire cu Mela Mihai

Dacă a început noua stagiune, începe și noul sezon de StageSpotCast 🎙️Invitata primului episod este actrița Mela Mihai, parte a trupei „Liviu Rebreanu”. Am vorbit despre multe lucruri, printre care și despre frică, atât pe scenă, cât și dincolo de ea.

27. 07. 2023 15:00

Despre biomecanica lui Meyerhold cu Philip Brehse

La începutul lunii iulie actorii Companiei „Liviu Rebreanu” au avut oportunitatea de a lucra cu artistul Philip Brehse, în cadrul unui atelier de 10 zile.

Philip predă biomecanica, sistem de antrenament al actorului creat de Vsevolod Meyerhold. Este profesor al Academiei „Athanor” din Passau, Germania.

În cadrul acestei ediții speciale de vară a StageSpotCast-ului 🎙️ l-am avut ca invitat. Am discutat despre cum a descoperit el biomecanica, despre importanța actului teatral și despre primii ani de studenție într-o universitate de arte.

🇬🇧 Acest episod este în limba engleză.

11. 06. 2023 19:00

Despre „Totul e relativ” cu regizorul Claudiu Goga

Cel mai nou episod al StageSpotCast-ului 🎙️ îl are ca invitat pe regizorului ultimei premiere a stagiunii 2022-2023 a Companiei „Liviu Rebreanu”, Claudiu Goga. Am vorbit despre preferințele publicului, despre sistemul după care funcționează azi instituțiile teatrale și despre cum se împacă latura administrativă cu cea creativă în cazul unui artist.