Spot 60 Banner

Podcasturi

24. 05. 2024 19:00

Despre natura umană sau „Strania viață a lui Anthony Steadman”

În episodul 4 din podcastul „La o poveste”, am avut plăcerea să aflu de la Nicolas Cristache ce înseamnă să fii un tânăr regizor în teatrul românesc, detalii despre cea mai recentă premieră a Companiei,,Liviu Rebreanu” Teatrul Național Târgu Mureș, cine sau ce-l inspiră în ziua de astăzi și dacă are un sistem de lucru cu actorii.

10. 05. 2024 19:00

Despre „superputerile” actorului Richard Balint

În cel de-al treilea episod din podcastul ,,La o poveste” am avut plăcerea să aflu detalii amuzante din viața artistică a lui Richard Balint, despre cum a descoperit meseria de actor si de ce provocări a avut parte de-a lungul carierei artistice.

26. 04. 2024 19:00

Despre forța actorului pe scenă cu Monica Ristea

În cel de-al doilea episod din podcastul ,,La o poveste” am avut onoarea să o provoc pe actrița Monica Ristea la o discuție despre puterea și talentul actorului, școala veche versus școala nouă și pe final ne-am amuzat cu gafele din timpul spectacolelor de-a lungul timpului.

14. 04. 2024 19:00

Cum să „gătești” un personaj cu actorul Luchian Pantea

În primul episod din noua serie de podcasturi l-am provocat ,,La o poveste” pe actorul Luchian Pantea care ne-a povestit cine și ce-l inspiră, cum iese din zona de comfort și cât de bine s-a descurcat la provocarea muzicală.

09. 02. 2024 19:00

Despre perspective cu actorul Radu Anastas

În noul episod de StageSpotCast 🎙️, l-am avut ca invitat pe actorul Radu Anastas, membru al Companiei „Liviu Rebreanu” din anul 2019. Am vorbit despre cum se modifică perspectivele unui tânăr actor în primii ani de carieră, despre ce l-a adus pe drumul actoriei, dar și despre cum vede el orașul Târgu-Mureș.

26. 01. 2024 19:00

Despre neliniștea care trece cu actrița Elena Purea

Al doilea episod de StageSpotCast 🎙️ din 2024 o aduce pe ecranele dumneavoastră pe actrița Elena Purea. Am încheiat anul 2023 cu premiera spectacolului „NELINIȘTE”, de Ivan Vîrîpaev, în regia lui Theodor-Cristian Popescu, în care actrița o interpretează pe Ula Richter, o celebră scriitoare americană, născută în Polonia.
În acest episod am discutat despre procesul de lucru la un astfel de personaj, care se bazează foarte multe pe condiția fizică a actorului, despre antrenamentul fizic al actorului pentru a se menține în formă pentru un astfel de spectacol și despre cine este Elena Purea dincolo de scenă.

12. 01. 2024 19:00

Despre universul lui Cehov cu regizorul Sorin Militaru

Despre universul lui Cehov cu regizorul Sorin Militaru
Primul episod de StageSpotCast 🎙️ din 2024 aduce în discuție următoarea premieră a Companiei „Liviu Rebreanu”, spectacolul „UNCHIUL VANIA”. Am vorbit cu regizorul acestuia, Sorin Militaru, despre scena târgumureșeană, pe care a lucrat de multe ori de-a lungul carierei sale, dar și despre universul textelor cunoscutului dramaturg rus, A.P. Cehov, și despre ce l-a determinat să opteze pentru a monta unul dintre acestea.
„UNCHIUL VANIA” va avea premiera pe 20 ianuarie, de la ora 19.00, la Sala Mare.

22. 12. 2023 19:00

Despre Crăciun cu actorul Mihai Crăciun

Ultimul episod de StageSpotCast 🎙️ din 2023 îl aduce pe ecranele dumneavoastră pe actorul Mihai Crăciun. Am vorbit atât despre perioada aceasta a sărbătorilor de iarnă, cât și despre provocările din cariera sa și despre prima premieră din 2024 a Companiei „Liviu Rebreanu”, „Unchiul Vania”, de A.P. Cehov, în regia lui Sorin Militaru, pe 20 ianuarie, la Sala Mare.
Biletele pot fi achiziționate pe
https://teatrunational.biletmaster.ro/ron/PlaceInfo/2401 sau de la Casa de Bilete a Teatrului 🎟️

15. 12. 2023 19:00

Despre prezent și trecut cu actrița Gabriela Bacali

În cel mai nou episod de StageSpotCast 🎙️ o avem ca invitată pe actrița Gabriela Bacali. Am vorbit despre cum a ales drumul actoriei, despre cât de importantă este pluralitatea artistului și despre cât de mult s-a schimbat arta teatrală în ultimele două decenii.
În curând o veți putea vedea în „Unchiul Vania”, de A.P. Cehov, în regia lui Sorin Militaru, spectacol care va deschide anul teatral 2024 la Compania „Liviu Rebreanu” a Teatrului Național din Târgu-Mureș, având premiera pe 20 ianuarie, la Sala Mare.
Bilete se pot achiziționa de pe
https://teatrunational.biletmaster.ro/ron/PlaceInfo/2401 🎟️

10. 11. 2023 18:00

Despre NELINIȘTE cu regizorul Theodor-Cristian Popescu

Cel mai proaspăt episod de StageSpotCast 🎙️ vă pregătește de prima premieră a stagiunii 2023/2024, spectacolul „NELINIȘTE”, de Ivan Vîrîpaev.
Regizorul Theodor-Cristian Popescu ne-a vorbit despre noul spectacol, dar și despre diferența dintre mediul artistic instituțional și cel independent și despre importanța artei teatrale în viața de zi cu zi.