Spot 60 Banner

SPOT 60: 60 de ani de teatru în limba română la Târgu-Mureș

Anul 2022 se încheie fructuos pentru târgumureșeni. În perioada 5 – 15 decembrie, Teatrul Național va fi în plină activitate. Un astfel de eveniment nu putea lipsi din programul cultural al orașului. Se aniversează 60 de ani de teatru în limba română la Târgu-Mureș. Se împlinesc 60 de ani de la înființarea secției române a Teatrului din Târgu-Mureș.
În fiecare zi Teatrul Național va fi plin de viață, gata să-și primească publicul pentru a sărbători împreună: spectacole, lecturi Ro.Drama (difuzate on-line), un moment retrospectiv și mese rotunde (difuzate și ele on-line). Vor fi prezenți zilnic invitați cu un puternic impact pentru teatrul târgumureșean, persoane care au contribuit la istoria acestei instituții și a planului cultural al acestui oraș.

Toate aceste evenimente vor fi completate de articole dedicate și de podcast-uri cu artiștii prezenți. Te așteptăm în fiecare zi pe blog pentru a-ți savura cafeaua sau ceaiul alături de o retrospectivă a spectacolului pe care l-ai văzut în seara precedentă sau pentru a afla povestea unor personalități de renume și a unor texte reper din istoria Teatrului Național din Târgu-Mureș. Totodată, în prezent, fiecare dintre noi ascultă des podcast-uri, așa că îți propunem ca de această dată, la începutul lunii decembrie, să faci curat prin casă sau să te plimbi în timp ce asculți discuțiile cu invitații noștri și cu actorii pe care tocmai i-ai văzut pe scenă. Ai aniversarea atât în teatru, cât și la tine acasă sau oriunde altundeva.
Au trecut 60 de ani bogați în artă. Scena târgumureșeană și sala ei sunt nerăbdătoare să fie străbătute zilnic de oamenii teatrului și de publicul lor pentru cel puțin încă 60 de ani. Teatrul nu se va odihni o clipă între 5 și 15 decembrie. Te așteaptă să sărbătorești împreună cu el! Așa că, hai la teatru! 

Sașa Pânzaru