Spot 60 Banner

Nézőtéri súgó

11. 06. 2023 19:00

Despre „Totul e relativ” cu regizorul Claudiu Goga

Cel mai nou episod al StageSpotCast-ului 🎙️ îl are ca invitat pe regizorului ultimei premiere a stagiunii 2022-2023 a Companiei „Liviu Rebreanu”, Claudiu Goga. Am vorbit despre preferințele publicului, despre sistemul după care funcționează azi instituțiile teatrale și despre cum se împacă latura administrativă cu cea creativă în cazul unui artist.

30. 05. 2023 19:00

Despre timpul dintre familie și scenă cu actorul Andrei Chiran

Cel mai nou episod de StageSpotCast 🎙️ îl aduce la microfonul nostru pe actorul Andrei Chiran. Am vorbit despre echilibrul dintre viața personală și cea profesională, despre prima sa întâlnire cu teatrul și despre ultima premieră a Companiei „Liviu Rebreanu” din această stagiune, în care îl putem vedea în rolul Greg: „TOTUL E RELATIV” de Alan Ayckbourn, în regia lui Claudiu Goga, marți, 6 iunie, 19.00, Sala Mare.

25. 05. 2023 19:00

Despre FURTUNA făcută din ce-s făcute visele cu Nicolas Cristache

Imediat după cea mai recentă premieră a Companiei „Liviu Rebreanu”, „FURTUNA”, adaptare după textul lui William Shakespeare, Nicolas Cristache, regizorul spectacolului, a venit în studioul StageSpotCast 🎙️
Am discutat despre noua producție, despre procesul de lucru și despre rezultatul la care s-a ajuns. De asemenea, am vorbit despre evoluția sa artistică, de la primul spectacol montat pe scena târgumureșeană, „Jocul de-a vacanța”, până la cel mai recent, cunoscutul text shakespearian.

15. 05. 2023 19:00

Furtunile unei tinere actrițe cu Larisa Dobrin

StageSpotCast-ul 🎙️ nostru revine cu un nou episod, într-un nou cadru, având-o ca invitată pe una dintre cele mai noi membre ale trupei de actori a Companiei „Liviu Rebreanu”, Larisa Dobrin, cunoscută publicului ca Luși.
Am vorbit despre colaborarea ei cu Teatrul Național din Târgu-Mureș, începută de când era încă elevă de liceu, despre cine este Luși dincolo de scenă și despre premiera din 20 mai, de la ora 19.30, la Sala Mică, „Furtuna”, în regia lui Nicolas Cristache, în care o putem vedea în rolul Mirandei.

22. 03. 2023 19:00

Cărți, on-line și teatru cu actrița Loredana Dascălu

Noul episod de StageSpotCast 🎙️ o are ca invitată pe actrița Loredana Dascălu, parte a trupei Companiei „Liviu Rebreanu” din 2016, cunoscută publicului atât de pe scenă, cât și din mediul on-line. Am discutat despre activitatea sa ca bookstagramer și booktuber, despre pasiunea ei pentru sport, dar și despre cele mai mari provocări din cariera sa artistică.

Pe Loredana o puteți urmări pe Instagram și YouTube, unde se adresează pasionaților de citit și nu numai:

https://youtube.com/@AscultSiCitesc

https://instagram.com/ascult_si_citesc?igshid=YmMyMTA2M2Y=

15. 03. 2023 19:00

Despre frica actorului cu Steliana Bălăcianu

Noul episod de StageSpotCast 🎙️ o aduce în fața camerei pe actrița Steliana Bălăcianu. Din 2019 o putem vedea și pe scena Teatrului Național din Târgu-Mureș. S-a vorbit despre multe lucruri, într-o atmosferă foarte relaxată și prietenoasă: despre diferența dintre București și Târgu-Mureș, din punct de vedere artistic, despre lungmetrajul în care a jucat Steliana și care a fost selectat în secțiunea „Forum” a Festivalului Internațional de Film de la Berlin, „Mammalia”, în regia lui Sebastian Mihăilescu și despre frica mare, care nu trece, de fapt, niciodată.

08. 03. 2023 19:00

În căutarea textului necunoscut cu actorul Cristi Iorga

Noul episod de StageSpotCast 🎙️ îl aduce la microfon pe actorul Cristi Iorga, pe care l-am putut vedea în spectacolele Teatrului Național din Târgu-Mureș încă din 2011. În data de 13 martie, de la 19.30, la Sala Mică îl vom vedea în „Iepure alb, iepure roșu”, un spectacol în care actorul pune pentru prima dată mâna pe text abia după ce publicul a intrat deja în sală.
Am discutat despre cum te pregătești pentru a juca pe baza unui text despre care nu știi nimic, despre cum a ajuns Cristi să facă actorie, dar și despre comedie, filme și universitățile cu profil artistic. Cert este că s-a râs mult 😂

24. 02. 2023 19:00

Despre ierbarul tânărului actor cu Alex Stoicescu

Cel de-al șaptelea episod din seria de podcast-uri StageSpotCast 🎙 ni-l prezintă pe Alex Stoicescu, interpretul personajului Darius din spectacolul IERBAR, în regia lui Radu Afrim. Am vorbit despre colaborarea sa cu Teatrul Național, despre viața de student masterand și despre cum e să fii tânăr actor în ziua de azi.
Pe Alex îl putem vedea pe 3 martie, de la 19.00, la Sala Mare, în spectacolul IERBAR

#StageSpotCast #spotcast #podcast #AlexStoicescu #ierbar #SașaPânzaru

17. 02. 2023 19:00

Despre perspectivele artistului cu Silviu Oltean și Paul Cimpoieru

Al șaselea StageSpotCast 🎙 i-a adus alături de noi pe Silviu Oltean și pe Paul Cimpoieru, regizorul, respectiv coregraful spectacolului „JAP-JAP, POC-POC”, care va avea premiera pe data de 22 februarie, de la ora 19.00, la Sala Mare. Am discutat despre noul lor spectacol și despre cum decurge procesul de lucru pentru acesta, dar și despre artistul care activează pe mai multe paliere, despre diferențele dintre mediul independent și cel instituțional si despre munca artistică împreună.

#StageSpotCast #spotcast #podcast

08. 02. 2023 19:00

Despre «JAP-JAP, POC-POC» cu actorii Csaba Ciugulitu și Ștefan Mura

Noul episod de StageSpotCast îi aduce în fața camerei pe doi dintre actorii Teatrului Național din Târgu-Mureș, Csaba Ciugulitu și Ștefan Mura. Pe 22 februarie îi vom vedea în noua premieră, «JAP-JAP, POC-POC», în regia lui Silviu Oltean, după textul lui Daniel Oltean. Am vorbit despre procesul de repetiții pentru această nouă producție, dar și despre ce ar fi ales cei doi dacă nu ar fi ales actoria, despre film și despre cât de implicat este personajul la care lucrează în viața personală a actorului.