TÉLI CSODAHÁZIKÓ – Karácsonyi pásztorocskák

 

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának színészei az ünnepekre hangolódva élménnyel ajándékozzák meg a legfiatalabb nézőket. A CSODAHÁZIKÓ-sorozat karácsonyi gyerekműsora december 23-án, csütörtökön két alkalommal, 17:00 illetve 19:00 órától tekinthető meg a színház Nagytermében.

December a keresztény világ legszentebb ünnepének hava. A karácsony ünnepléséhez évszázadok óta hozzátartozik a Jézus születésének csodáját színházi formában megidéző betlehemes játék is. A Tompa Miklós Társulat idei Téli Csodaházikója ezúttal a Boróka Néptáncegyüttessel közösen kerül bemutatásra. A színház Tamási Áron: Karácsonyi pásztorocskák című meséje ihlette betlehemes játékkal kedveskedik a legkisebbeknek, meghittebbé, örömtelibbé téve a várakozást, a közelgő ünnepet.

A Boróka Néptáncegyüttes és a Tompa Miklós Társulat közös produkciója.

Szereplők: Benő Kinga, Ferenczi H. István, Kádár Noémi, Tollas Gábor, Varga Andrea; projektvezető: Benő Kinga; tánckarvezető: Varró Huba; díszlettervező: Lukács Vanda; ügyelő: Szakács László.

Az 5 lej értékű jegyek a Színház nagytermi jegypénztárában (hétköznapokon 9 és 18 óra között, telefon: 0365 806 865), a helyszínen előadás előtt egy órával, valamint a Biletmaster oldalán válthatók.

A járványügyi szabályozások miatt korlátozott számú férőhely áll rendelkezésre, a belépés a járványügyi intézkedések betartásával történik. A Színház tájékoztatja az érdeklődőket, hogy az előadást – jellege miatt – kizárólag magyar nyelven lehet követni.