TAVASZI CSODAHÁZIKÓ – HÚSVÉT

 

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának március 28., vasárnap 11:00 órára, a Húsvéti vásár keretében meghirdetett Tavaszi csodaházikó című gyerekműsora a Marosvásárhelyi várból a színház Nagytermébe költözik.

A húsvét a keresztény világ ünnepe, hitünk legnagyobb titkának az ünneplése. A feltámadás, az új élet, a halál és a minden rossz fölötti győzelem ünnepe. Jézust nagypénteken keresztre feszítették, a harmadik napon, vasárnap feltámadt. Kereszthalála megváltotta az ember bűnét, feltámadásával pedig a halál fölött aratott győzelmet. Új reggelre virradtunk, az örök fényesség reggelére, erre emlékezünk minden évben a természet megújulásának havában.

Szereplők: Bartha László Zsolt, Bálint Örs, Benő Kinga, B. Fülöp Erzsébet, Fodor Piroska, Kádár L. Gellért, Kiss Bora, Korpos András, Moldován Orsolya, Szabadi Nóra. Projektvezető: Benő Kinga. Ügyelő: Rigmányi Lehel. Díszlet: Huszár Kató.

A gyerekműsort nagykorú kíséretében tekintheti meg a gyerekközönség. A kétszemélyes, 19 lej értékű jegy kizárólag 1 gyerek + 1 felnőtt helyét tartalmazza; a szabadbérletek ebben az esetben nem érvényesek. A járványügyi szabályozások miatt korlátozott számú férőhely áll rendelkezésre, a belépés a járványügyi intézkedések szigorú betartásával történik. A Színház tájékoztatja az érdeklődőket, hogy az előadás jellege miatt, azt kizárólag magyar nyelven lehet majd követni.

Jegyvásárlás a Nemzeti Színház nagytermi jegypénztárában (nyitvatartás hétköznapokon 11 és 18 óra között, telefonszám: 0365 806 865), a helyszínen előadás előtt egy órával, valamint online a https://teatrunational.biletmaster.ro/hun/PlaceInfo/2400 oldalon.