TAVASZI CSODAHÁZIKÓ – HÚSVÉT

 

Bár a szigorítások újra ellehetetlenítették a színházi térben való együttlétet, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulat folytatja gyerekműsorait. Április 4-én, vasárnap 13:00 órától a társulat Facebook oldalán valamint Youtube csatornáján a Tavaszi csodaházikó című gyerekműsorának Húsvéti kiadásával örvendezteti meg az érdeklődőket.

A húsvét a keresztény világ ünnepe, hitünk legnagyobb titkának az ünneplése. A feltámadás, az új élet, a halál és a minden rossz fölötti győzelem ünnepe. Jézust nagypénteken keresztre feszítették, a harmadik napon, vasárnap feltámadt. Kereszthalála megváltotta az ember bűnét, feltámadásával pedig a halál fölött aratott győzelmet. Új reggelre virradtunk, az örök fényesség reggelére, erre emlékezünk minden évben a természet megújulásának havában.

Szereplők: Bartha László Zsolt, Bálint Örs, Benő Kinga, B. Fülöp Erzsébet, Fodor Piroska, Kádár L. Gellért, Kiss Bora, Korpos András, Moldován Orsolya, Szabadi Nóra. Projektvezető: Benő Kinga. Ügyelő: Rigmányi Lehel. Díszlet: Huszár Kató.

A Színház tájékoztatja az érdeklődőket, hogy az ingyenesen megtekinthető előadás jellege miatt kizárólag magyar nyelven követhető.

A színház a közönséget érintő mindennemű változásról online felületein is értesíti Nézőit. A színház tevékenységét érintő legfrissebb információk a színház honlapján (www.nemzetiszinhaz.ro), Facebook valamint Instagram oldalán (www.facebook.com/tompamiklos ; www.instagram.com/tompamiklostarsulat ) is elérhetők.

YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/user/TompaMiklosTarsulat/