TAVASZI CSODAHÁZIKÓ – A MAGYAR KÖLTÉSZET NAPJA

 

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulat a magyar költészet napján egy újabb gyerekműsorral örvendezteti meg a legfiatalabb nézőgenerációt. A szigorítások miatt a Társulat az online platformjait kihasználva ismét Facebook oldalán valamint Youtube csatornáján teszi mindenki számára elérhetővé a Tavaszi csodaházikó című előadását, április 11-én, vasárnap 11:00 órától.

“Veszem a szót, feldobom a levegőbe, ott szétesik, újra megfogom, és valami más: vers lesz belőle.”  A magyar költészet napját 1964 óta április 11-énJózsef Attila születésnapján ünnepeljük, megemlékezve azokról a magyar költőkről, akik verseikkel gazdagították és gazdagítják irodalmunkat, kultúránkat, meghatározzák gondolkodásunkat.  Mi a vers? Hogyan születik a költemény? Miért jó verset olvasni vagy írni? Ezekre a kérdésekre játszva, a gyerekekkel közösen keresi a választ a Tompa Miklós Társulat alkotócsapata, mert bizony óriási móka összerakni, elrendezni, majd ismét szétszedni és újraalkotni a betűkből, hangokból összeálló szavakat.

Szereplők: Benő Kinga, Berekméri Katalin, B. Fülöp Erzsébet, Galló Ernő, Korpos András, Meszesi Oszkár, P. Béres Ildikó, Sebestyén Aba. Projektvezető: Benő Kinga. Ügyelő: Rigmányi Lehel. Díszlet: Huszár Kató.

A Színház tájékoztatja az érdeklődőket, hogy az ingyenesen megtekinthető előadás jellege miatt kizárólag magyar nyelven követhető.

A színház tevékenységét érintő legfrissebb információk a színház Facebook valamint Instagram oldalán (www.facebook.com/tompamiklos ; www.instagram.com/tompamiklostarsulat ) is elérhetők. YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/user/TompaMiklosTarsulat/.