Tamás Csanádot és Rózsa Lászlót kérdeztük

 

Legújabb szilveszteri bemutatónk, a Keresztes Attila által rendezett A doktor úr kapcsán a Tompa Miklós Társulat két új tagját, Tamás Fábián Csanádot és Rózsa Lászlót kérdeztük:

 

Csanád, ha jól tudom, ez az első szilveszteri bemutatód. Laci, neked ebben a műfajban már nagyobb tapasztalatod van. Hogyan látjátok, miben különbözik egy szilveszteri bemutató az évad többi bemutatójától?

T. F. Cs.: Egyelőre nekem minden új, és első alkalom valamilyen formában, de úgy érzem, kezdek hozzászokni a színházi élethez és próbarendhez. Kevés tapasztalatom van még a színpadi műfajokban, de egyértelmű, hogy a szilveszteri előadások témája többnyire könnyedebb, szórakoztatóbb, hiszen mindenki felszabadulva, vidáman akar az új évnek nekivágni.

 

R. L.: Az első szilveszteri bemutatóm még egyetemistaként, majd 10 éve, 2012-ben a My fair lady című musical volt Harsányi Zsolt rendezésében. Abban benne volt az egész osztályunk, és A doktor úr szereposztásból többek közt Galló Ernő is játszott benne. Azt a gyermeki izgatottságot érzem most is. Nekem akkor úgy tűnt, és igazából ez ma sincs másként, hogy a szilveszteri bemutató egy többszörös ünnep. Mi ezt az előadást ajándékozzuk az új évnek, és megtisztelő, hogy lesznek, akik nekünk adják az idejüket és velünk ünnepelnek.

 

Hogyan ajánlanátok a nézőknek A doktor úr c. előadást?

T. F. Cs.: Pörgős, zenés, táncos vígjáték, némi sajátságos ízzel leöntve. Amolyan fekete-fehér őrület, amilyen ez a 2021-es év is volt.

 

R. L.: Lesz itt minden. Szép ügyvéd, szép feleség, szép sógornő, szép segéd, szép cseléd, szép nevelőnő, szép rendőrfogalmazó, szép tanárok és egy Puzsér. Szép dalok, szép táncok szép környezetben. Hiba lenne kihagyni.

 

 

Hogyan búcsúzol a 2021-től? Mit viszel magaddal belőle, s mi az, amitől szívesen megválsz?

T. F. Cs.: Változatos év volt a 2021-es év, karanténból ki és be, viszont mindenképp a pozitív élmények voltak a meghatározóbbak számomra, hiszen idén kerültem a színházhoz, és sikeresen államvizsgáztam. Magammal vinném a tanulási vágyat, a kíváncsiságot, a bátortalanságnak és kétségeknek pedig az új évre nézve üzenném, hogy csukják be az ajtót, de kívülről!

 

R. L.: Sok izgalmat hozott ez az év is. Fejlődést, felismerést és belátást. Többszörösen kikerültem a komfortzónámból, ezeknek főképp utólag tudok örülni. Ha örülök. Nem kezelem jól a változást, van még bennem hiány, de itt tartok, itt vagyok és ez nekem jó.

 

A doktor úr című zenés vígjátékunk januárban: 4., 5., 6., 17. és 28-án látható a Nagytermünkben, 18 órai kezdettel.
Jegyek a Biletmaster oldalán válthatók.