SEGÍT A VÁROS

 

Jótékonysági gyűjtés a Marosvásárhelyi Nemzeti Színházban

 

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház az idén is a „SEGÍT A VÁROS”, a Marosvásárhelyi Rádió és a Divers Egyesület által szervezett karitatív kezdeményezéshez csatlakozva járul hozzá a közösségünk rászoruló tagjainak megsegítéséhez. A karácsonyi jótékonysági gyűjtés több mint 200 szociálisan hátrányos helyzetű gyermeket és idős személyt szeretne megóvni a téli hónapok alatt őket fenyegető élelmiszerhiánytól.

A Divers Egyesület korábban felzárkóztató oktatási programot indított a mélyszegénységben élő gyerekek számára. A szervezők az oktatás mellett meleg ételt is biztosítanának a kedvezményezetteknek. Ezért van szükség közös összefogással megfelelő mennyiségű élelmiszert összegyűjteni – a cél az, hogy meleg ételhez jusson minden rászoruló felnőtt és gyerek.

Támogatni lehet tartós élelmiszerrel (liszt, rizs, szárazbab, cukor, olaj, tésztafélék, puliszkaliszt, keksz, tea, konzervek, stb.), édességgel és gyümölccsel, valamint higiéniai termékekkel (mosószer, mosogatószer, szappan, tusfürdő, fogkrém, fogkefe, sampon, stb.).

Az adományokat személyesen a Kistermi bejáratnál elhelyezett gyűjtődobozba bármikor, a nagytermi előadások ideje alatt pedig a színház mindkét bejáratánál le lehet adni. Továbbá az adakozók a Tudor negyedi és a Dózsa György utcai Merkúr üzletek bejáratánál elhelyezett gyűjtődobozokba is elhelyezhetik adományaikat. Az üzletek 8.00 és 21.00 óra között vannak nyitva.

Az adományozási kampány 2023. január 15-ig tart.