SCARA – nagyjátékfilm

A SCARA (LÉTRA) c. film valós történet inspirációjából született, amely Andrei, egy érzékeny, szociálisan alkalmazkodni képtelen fiatalember lelki útját követi végig, aki a boldogságot keresve elhatározza, hogy színész lesz. A kommunizmus bukását követően, a szabadság és a demokrácia illúziójától elvakítva, Andrei brutális események sorozatával találja szembe magát, amelyek mélyen meghatározták az ország közelmúltbeli történelmét. A fiatalember a Karamazov testvérek színpadi adaptációjában, Aljosa szerepében talál menedéket, és egyre közelebb kerül a karakteréhez, fokozatosan felfedezve az istenség megértéséhez vezető utat.

A SCARA (LÉTRA) c. film szereposztása több, mint 80 személyből áll, köztük olyan fiatal színészekkel, mint Voica OlteanAna Maria GuranAda Galeș vagy Ioana Bugarin, illetve a román filmszakma olyan elismert alakjai, mint Horațiu MălăeleValentin TeodosiuIoana CrăciunescuNicodim UngureanuIon Andrei IonescuMagda Catone illetve Dragoș Galgoțiu (színházi rendező, első nagyjátékfilmes szereplése színészként).

Az október 21-én, csütörtökön 19:00 órától kezdődő, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Nagytermében történő filmvetítésen részt vesz a film alkotócsapata is.

Jegyvásárlás a Nemzeti Színház nagytermi jegypénztárában (nyitvatartás hétköznapokon 9:00 és 19:00 óra között, telefonszám: 0365 806 865), a helyszínen előadás előtt egy órával, valamint a Biletmaster oldalán.