VICLENIILE LUI SCAPIN

Nou spectacol în pregătire la Compania Tompa Miklós

 

Marți, 23 noiembrie, la ora 18.00, va avea loc la Sala Mare a Teatrului Național din Târgu Mureș premiera spectacolului VICLENIILE LUI SCAPIN de Molière, în regia lui István ALBU.

VICLENIILE LUI SCAPIN DE MOLIÈRE

Transcriere de Parti Nagy Lajos

Stilul jucăuș, ludic, aici nu este doar baza comicului de situație, ci însuşi modul de viață al personajului principal. Importanța poveștii nu s-a pierdut odată cu trecerea timpului: chiar dacă ordinea socială s-a schimbat, structurile și regulile, respectiv efectul acestora asupra individului au rămas constante: funcționarea relațiilor ierarhice de putere, tiranii care vor să-și impună voința și ideologia ne sunt cunoscute, la fel ca și conflictele dintre generații, adică generația care încearcă să-și lase moștenire următoarei generații normele de interacţiune socială; unei generații care neacceptând compromisurile încearcă să-și urmeze propriul drum, creându-și propria libertate. Aceasta din urmă se dovedește de a fi cea mai profundă dilemă a operei: vicleniile lui Scapin se dovedesc a fi imnul fericirii, a revoltei, a libertății și totodată a teatrului?

DISTRIBUȚIE
ARGANTE: Gábor Tollas; GÉRONTE: Csaba László; OCTAVE: Balázs Varga; LÉANDRE: Barna Bokor; SCAPIN: Ernő Galló; ZERBINETTE: Noémi Kádár; HYACINTHE: Bora Kiss; SILVESTRE: László Zsolt Bartha.

ORCHESTRA: István Makkai, Huba József Sántha, András Vilhelem, Péter Sipos.

Scenograf: Erika Márton
Compozitor: Magor Bocsárdi
Asistent Compozitor: Petra Pál
Dramaturg: Réka Szabó
Regizor Tehnic: László Szakács
Sufleur: Katalin Tóth

Spectacolul este recomandat persoanelor cu vârsta peste 16 ani, și se joacă în limba maghiară cu supratitrare în limba română. Următoarele reprezentații vor avea loc pe 29 și 30 noiembrie de la ora 18.00 2021.

Pentru mai multe informații, vă invităm să accesați pagina noastră de Facebook (https://www.facebook.com/companiatompamiklos).