„Regele chior“, online

Compania „Liviu Rebreanu“ a Teatrului Naţional Târgu-Mureş vă invită să vă instalaţi comod în fotolii, ca şi când aţi fi în sala de spectacol, şi să vizionaţi înregistrarea unui spectacol care a făcut deliciul publicului în stagiunile precedente.

În zilele de luni şi vineri, de la ora 20.30, vă propunem câte o producţie din stagiunile trecute care, prin intermediul internetului şi al dumneavoastră, continuă să fie vie şi relevantă.

Vineri, 1 mai, vă aşteptăm pe canalul de YouTube al Companiei (https://www.youtube.com/channel/UCyxzwhJj5ZiGWMc_–fY20Q) să vizionaţi „Regele chior“ de Marc Crehuet, în regia lui Kincses Elemér.

Un adevăr nu este niciodată absolut aşa cum o reţetă de mâncare nu este niciodată definitivă. O linguriţă de nucşoară vi se pare mult? Dar o revoltă socială vi se pare justă? Ce mai trebuie să adăugăm unei mase ca ea să devină legitimă? Unei mase sociale, vreau să zic. Ei bine, vă invităm să aflăm împreună reţeta unei seri perfecte la teatru: se ia o piesă de bună calitate şi se amestecă cu cinci actori excepţionali. Se adaugă puţin umor şi multă imaginaţie. La sfârşit se poate presăra, facultativ, o linguriţă de nucşoară.

Din distribuţie fac parte: Tiberius Vasiniuc (Politicianul), Luchian Pantea (David), Ignacio (Andrei-Alexandru Chiran), Raisa Ané (Sandra) şi Georgiana Ghergu (Lidia).

Scenografia a fost realizată de Măriuca Ignat, regia şi ilustraţia muzicală au fost semnate de Kincses Elemér, iar regia tehnică a fost asigurată de Stelian Chiţacu.

Premiera spectacolului a avut loc în 24 februarie 2015.

Pe această cale vă invităm să vă abonați la canalul nostru de YouTube, pentru a primi notificări despre noi conținuturi.