Rebekka Kricheldorf: Villa Dolorosa online bemutató

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Liviu Rebreanu Társulata 2020. november 14-én, szombaton este 19.00 órától livestreaming esemény keretében tartja meg a Villa Dolorosa című, legújabb nagytermi előadásának bemutatóját.

A darab rendezője Theodor-Cristian Popescu, a díszlettervező Irina Moscu, sound design Andrei Raicu, video design Cristian-Gabriel Niculescu, fordító Ciprian Marinescu.

Via Dolorosa (A fájdalom útja) vagy magyarul A keresztút, az utolsó út, melyen Jézus Krisztus hátán cipelve keresztjét, végigment halála előtt, hogy megfizessen az emberiség bűneiért.

A Rebekka Kricheldorf által írt műben a Via Dolorosa Villa Dolorosává, a keresztút pusztulásnak indult otthonná változik, és Csehov három nővére – Irina, Mása és Olga – napjaink három nőtípusát testesíti meg. Irina háromszor ünnepli meg születésnapját, minden ünnep egyre jobban kihangsúlyozza a nővérek életében lezajló drámát, melyet súlyosbít a pénzhiány, céltalanság, unalom, adósságok, félelem és kétségbeesés.

A születésnapok az újjászületés napjaivá kellene váljanak, de úgy tűnik a szereplők képtelenek túllépni önmagukon. Vajon mégis létezik egy észrevétlen remény?

A szereposztás tagjai: Georgiana Ghergu – Irina, Steliana Bălăcianu – Olga, Loredana Dascălu – Mása, Ale Ţifrea – Janine, Luchian Pantea – Andrej és Theo Marton – Georg.

Jegyek az eventim.ro honlapon válthatók, a következő linkre kattintva:
https://www.eventim.ro/ro/bilete/villa-dolorosa-online-1218515/performance.html

Minden megvásárolt jegyre egyéni kódot tüntetnek fel, melyet a szolgáltató egy órával az előadás kezdete előtt email-ben elküld vásárlójának az esemény linkjével együtt. Az élő adás a kód beírása után válik elérhetővé.

Egy jegy ára 19 lej.

Az előadás időtartama 3 óra.
Az előadás 14 éven felüli személyek számára ajánlott.