„Nişte fete“ de Neil LaBute

Teatrul Naţional Târgu-Mureş – Compania „Liviu Rebreanu“ revine cu un spectacol care va face deliciul tuturor celor care cred că teme precum dragostea, regretul, vinovăţia, minciuna şi memoria sunt din ce în ce mai previzibile. Regizoarea Laura Moldovan, cunoscută publicului mureşean pentru spectacolele de succes „Toate mi se întâmplă numai mie“ de Mihai Ignat şi „Detectorul de minciuni“ de Vasili Sigarev aduce pe scena Sălii Mici un text semnat de unul dintre cei mai cunoscuţi dramaturgi americani contemporani – Neil LaBute – şi o distribuţie de excepţie.

Un afemeiat trecut de 30 ani, şi la un pas de însurătoare, face bilanţul trecutului său amoros şi constată că nu e tocmai onorabil. Fostul macho aflat în curs de reabilitare îşi dă seama că nu s-a purtat bine cu multe dintre fostele sale partenere, iar acum, înainte de a se căsători, decide să se reîntâlnească cu cinci dintre ele pentru a-şi înfrunta conştiinţa şi, poate, pentru a reuşi să şi-o uşureze.
Piesa lui Neil LaBute explorează dinamica tensionată dintre sexe, relaţiile complicate dintre motivaţiile acestora şi propriile temeri sau laşităţi, dar şi efectul pe care trecerea timpului îl are în vieţile oamenilor. „Nişte fete“ e o comedie amară despre destinele a cinci femei de vârste şi din locuri diferite, legate de un bărbat care le-a marcat.

„Nişte fete sau posibil și imposibil, asumare și introspecţie, căsătorie și carieră. Într-o societate în care relațiile interumane se clădesc și se prăbușesc ușor, când ambițiile sau lipsa de asumare a propriilor fapte schimbă destine, LaBute testează cât de subțire e linia dintre corect și incorect și, mai ales, cât de ușor se trece granița dintre ele având ca singur scop succesul.“ Laura Moldovan, regizoarea spectacolului

Laura Moldovan a mai pus în scenă următoarele piese ale lui Neil LaBute: „Autobahn“ la Teatrul de Nord din Satu Mare, în 2016, şi „Fat Pig“ la Teatrul Dramatic „Fani Tardini“ din Galați, în 2016.

Din distribuţie fac parte actorii Theo MARTON, Delia BĂLAŞA, Dana PANCU, Gabriela BACALI, Georgiana GHERGU, Steliana BĂLĂCIANU şi Dorothea MOLDOVAN.

Scenografia a fost realizată de Irina CHIRILĂ, traducerea textului îi aparţine lui Bogdan BUDEŞ, iar regia tehnică este asigurată de Teodora CRĂCIUN.

„Regizoarea Laura Moldovan a valorat și situațiile dramatice, și replicile mustoase ale scrierii, a operat necesarele diferențieri tipologice, dar și de situații dramatice, a conferit personalitate fiecăreia dintre cele cinci secvențe ale spectacolului. Nimic nu este suprasolicitat, nimic nu este tras de păr, nimic nu e nici leneș și nici leșios.“ Mircea Morariu – contributors.ro

Următoarea reprezentaţie cu public va avea loc sâmbătă, 23 ianuarie, la ora 19.00 şi va fi difuzată în variantă live streaming din Sala Mică a Teatrului Naţional Târgu-Mureş de New Generation Studio.

Pentru reprezentaţia cu public biletele pot fi achiziţionate online de pe https://www.biletmaster.ro/ron/Event/44003204/Niste-fete?fbclid=IwAR0KXp7Pq5qiQZIw26yCGdtfmL5cRwrJZLtnYmsiq8OoPnvuFwh_VX8HRYQ

Casieria Teatrului funcţionează de luni până vineri între orele 12.00 – 18.00 şi cu oră înainte de începerea spectacolelor.

Abonamentele achiziţionate în cursul stagiunii trecute rămân valabile pentru această reprezentaţie.

Biletele pentru formatul live streaming pot fi achiziţionate de pe https://www.eventim.ro/ro/bilete/niste-fete-online-teatrul-national-targu-mures-559385/event.html

Fiecare bilet va avea inscripţionat un cod de acces la eveniment. Cu o oră înainte de eveniment, veţi primi un email cu link-ul de acces şi codul de acces din nou menţionat. Veţi putea accesa transmisiunea live după adăugarea codului respectiv.

Preţul unui bilet este de 19 lei.

Spectacolul este recomandat persoanelor cu vârsta peste 14 ani.