Necrolog Tompa Klára

Aflăm cu tristețe că Klára Tompa, după o luptă de cinci ani, a murit de o boală fatală la vârsta de 48 de ani. Calitățile sale umane și artistice sunt de neînlocuit, iar în timpul scurtei sale vieți și cariere ne-a lăsat o moștenire de amintiri minunate. Teatrul Național din Târgu Mureș și Universitatea de Arte din Târgu Mureș îl consideră ca pe un decedat al lor și îi vor păstra memoria cu respect în comunitatea trupei.

Klára Tompa s-a născut pe 10 noiembrie 1973 la Târgu Mureș. A absolvit Facultatea de Actorie din cadrul Universității István Szentgyörgyi din Târgu Mureș între 1994 și 1998, iar din 1998 până în prezent a fost membră a Teatrului Național din Târgu Mureș. De asemenea, din 1998, predă la Universitatea de Arte din Târgu Mureș ca profesor la clasa mai multor generații de actori, specializându-se în predarea teatrului, improvizației și teatrului muzical. În scurta sa carieră, a interpretat peste patruzeci de personaje pe scena Teatrului din Târgu Mureș, activitatea sa artistică a fost recunoscută de profesie cu mai multe premii, iar calitățile sale îl plasează, pe bună dreptate, în rândul artiștilor de valoare.

Transmitem, de asemenea, condoleanțe familiei îndoliate a lui Klára și le împărtășim durerea prin simpatia și sprijinul nostru sincer.

Fie ca amintirea ei să fie binecuvântată!

Teatrul Național Târgu Mureș și
Universitatea de Arte din Târgu Mureș