„Hoţii“ de Conor McPherson, în regia lui Cristi Juncu

Cristi Juncu, unul dintre cei mai importanţi regizori de teatru din România, revine pe scena Teatrului Naţional Târgu-Mureş – Compania „Liviu Rebreanu“ după spectacolele de succes „Şcoala nevestelor“ şi „Navigatorul“ cu o nouă producţie care beneficiază de o distribuţie de excepţie: Marius Turdeanu – nominalizat de trei ori la Premiul UNITER pentru Cel mai bun actor–, Theo Marton şi Cristian Iorga.

Când grijile financiare apasă existenţa fraţilor Frank şi Joe, o sumă consistentă de bani pare a fi salvarea. Pe termen scurt, ideea funcţionează, însă problemele în familie, o educaţie precară, deriva existenţială şi o mamă plecată prematur dintre cei vii nu se pot remedia atât de simplu. E nevoie de ceva în plus. Iar ajutorul oferit de Ray, un tânăr profesor afemeiat, beţiv şi imoral, e binevenit, dar şi acesta are proprii săi demoni de învins. Poate fi prietenia răspunsul la toate acestea? Dar prietenia adevărată există, de fapt?

Textul lui Conor McPherson, autorul piesei „Navigatorul“, oferă o perspectivă tulburătoare asupra relaţiilor interumane, marcate deseori de egoism şi lipsă de scrupule, ne prezintă meandrele înşelătoare ale încrederii în semeni, dar şi apele tulburi ale maturizării într-o societate în care inocenţa şi onestitatea nu se numără printre valorile de căpătâi.

Din distribuţie fac parte actorii Marius TURDEANU – Frank, Theo MARTON – Ray şi Cristian IORGA – Joe.

Regia artistică, traducerea şi scenografia sunt realizate de Cristi JUNCU, regia tehnică este asigurată de Teodora CRĂCIUN, iar sufleur este Laura MOLDOVAN.

„Hoții e un spectacol antepandemie al lui Cristi Juncu reluat de Naționalul din Tîrgu Mureș, Compania „Liviu Rebreanu“, a cărui stilistică scenică s-a pliat de minune pe rigorile receptării variantei filmate. Transmisia live streaming, o formulă care conservă în proporție mai mare propriul teatrului de a fi artă vie (prezența concomitentă în timp, doar că în spații diferite a artiștilor și a publicului), reușita regizorală de a valorifica potențialul actorilor au făcut din Hoții unul dintre cele mai plăcute spectacole de urmărit pe ecranul laptop-ului.“ Oltița CÎNTEC în Dilema veche

Următoarea reprezentaţie cu public va avea loc joi, 28 ianuarie, ora 19.00, la Sala Mică, şi va fi difuzată în variantă live streaming de New Generation Studio.

Biletele pentru reprezentaţia cu public pot fi achiziţionate de pe https://www.biletmaster.ro/ron/Event/44003214/Hotii.

Casa de bilete este deschisă de luni până vineri între orele 12.00 – 18.00 şi cu o oră înaintea reprezentaţiilor.

Biletele pentru transmisiunea în live streaming se pot achiziţiona până la ora 18.30 în ziua reprezentaţiei de pe site-ul eventim.ro, accesând link-ul https://www.eventim.ro/ro/bilete/hotii-online-teatrul-national-targu-mures-559387/event.html

Fiecare bilet va avea inscripţionat un cod de acces la eveniment. Cu 30 de minute înainte de eveniment, veţi primi un email cu link-ul de acces şi codul de acces din nou menţionat. Veţi putea accesa transmisiunea live după adăugarea codului respectiv.

Spectatorii care deţin bilete neutilizate ale spectacolelor anulate începând cu luna martie a anului trecut le pot folosi la acest spectacol. Deţinătorii de bilete sunt rugaţi să le prezinte la casierie pentru a fi preschimbate.

Spectacolul este recomandat persoanelor cu vârsta peste 16 ani.