Georgiana Ghergu câştigă Premiul Bioeel

Tradiţionalul Premiu Bioeel pentru Cel mai bun actor / Cea mai bună actriţă s-a acordat pentru anul 2020 la finalul premierei spectacolului „Întoarcerea“ de Laurenţiu Blaga, în regia lui Adi Iclenzan, care a avut loc la Sala Mică vineri, 18 iunie.

De această dată, trofeul, împreună cu diploma aferentă şi suma de 1000 de euro donată de către Bioeel i-au revenit actriţei Georgiana Ghergu. Puşi, cum e alintată de cunoscuţi, a făcut în ultimul roluri memorabile în spectacolele „Villa Dolorosa“ de Rebekka Kricheldorf, regia Theodor-Cristian Popescu (nominalizat la categoria Cel mai bun spectacol al anului 2020 de către UNITER) şi „Nişte fete“ de Neil LaBute, regia Laura Moldovan.

În 2021, Georgiana Ghergu a jucat în „Kasimir şi Karoline“ de Ödön von Horváth, regia László Bocsárdi, „Campionatul de improvizaţie“ şi „Întoarcerea“, iar, începând din toamnă, în stagiunea 2021-2022 va putea fi văzută din nou în „Albina din capul meu“ de Roland Schimmelpfennig, regia Theodor-Cristian Popescu, „Bulgakov 17“ după „Maestrul şi Margareta“ de Mihail Bulgakov, regia László Bocsárdi şi în „Lucruri pe care nu le-am spus niciodată“ de Maria Manolescu şi Leta Popescu, producţie în regia Letei Popescu, care va avea premiera în toamna acestui an.

Premiul a fost decernat de către Theo Marton, laureatul de anul trecut, şi Nicu Mihoc, Directorul artistic al Companiei „Liviu Rebreanu“.