„Momentul de Teatru“ online continuă cu Fabulatoria

Teatrul îmbracă multe forme și se manifestă în cele mai creative modalități. Totodată, arta teatrală se adaptează circumstanțelor și își găsește surse de inspirație din cele mai variate domenii sociale.

În urmă cu o lună, Compania „Liviu Rebreanu“ a Teatrului Naţional Târgu-Mureş v-a propus o astfel de experiență: de luni până vineri, de la ora 18.30, v-a prezentat Momentul de Teatru pe pagina de Facebook a Companiei (https://www.facebook.com/tntgm/).

Până în prezent, actorii noştri v-au prezentat perle de la Bacalaureat şi v-au oferit, cu umor şi bun simţ, explicaţii ale acestora, v-au prezentat o selecţie de texte semnate de Örkény István şi Octavian Paler, doi autori speciali, cu mesaje pregnante şi stiluri remarcabile, iar în continuare, în fiecare marţi şi joi, în cadrul Momentului de Teatru vă vor fi prezentate, într-o manieră dinamică şi creativă, o serie de fabule intitulată Fabulatoria. Incisive, pline de haz și de înțelepciune, fabulele, prin natura lor, amuză și, totodată, corectează defecte de caracter. Cum natura umană a rămas neschimbată de-a lungul timpului, și fabulele și-au păstrat caracterul actual, utilitatea și savoarea. Vă invităm să urmăriți fabule scrise de autori precum La Fontaine, C.V. Carp, Gheorghe Sion, Tudor Arghezi și alții, în interpretări propuse de actorii Companiei „Liviu Rebreanu“.

Mihai Crăciun, Georgiana Ghergu și Costin Gavază vă dau întâlnire joi, 7 aprilie, ora 18.30 la primul episod al seriei Fabulatoria, pe pagina de Facebook a Companiei „Liviu Rebreanu“.