Elindult a szavazás az UNITER Közönségdíjára

 

A Román Színházi Szövetség (UNITER) idei jelöltjei között a Tompa Miklós Társulat két tagja is szerepel:

A LEGJOBB FÉRFI MELLÉKSZEREPLŐNEK járó díjra László Csaba színész kapott jelölést Radu Afrim: GRAND HOTEL RETROMADÁR című előadásban a Szilveszter Zita szerepében nyújtott alakításáért.

A LEGJOBB RENDEZÉS díjra Fehér Balázs Benőt, Társulatunk új tagját jelölték a Laboda Kornél-Barcsai Bàlint-Fehér Balázs Benő: PIROS FŰ című előadás rendezéséért.

Emellett DEBÜT-DÍJRA jelölték Oláh Réka díszlet- és jelmeztervezőt, aki a Társulat több előadásának alkotófolyamatában is közreműködött: A doktor úr (2021) – díszlet- és jelmeztervező asszisztens, Nem történt semmi (2021) – jelmeztervező, @Tizenhét (2019) – díszlet- és jelmeztervező.

A korábbi évekhez hasonlóan az UNITER honlapján idén is lehetőségük nyílik arra, hogy szavazatukkal támogassák azon alkotókat, akiket érdemesnek tartanak a Közönségdíjra.

A román színházi élet legjobb alkotásainak járó díjátadó gáláját július 4-én, hétfőn 21.00 órakor élőben követhetik a TVR1, a TVR International, a TVR Moldova, a Radio Romania Cultural csatornákon illetve online a www.uniter.ro és a www.tvr.ro oldalakon.

20.00 órától a művészek és partnerek érkezését az UNITER a Facebook-oldalán élőben közvetíti.