DUPLAKANYAR

 

ISMÉT SZABADTÉREN, A MAROSVÁSÁRHELYI NYÁRI SZÍNHÁZBAN

 

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata az idei évadban utoljára, szabadtéren tűzi műsorra Méhes György színműve alapján, Gáspárik Attila rendezésében készült DUPLAKANYAR című vígjátékát. A produkció két alkalommal 2021. június 28-án, hétfőn és 29-én, kedden 20:30 órától tekinthető meg a Marosvásárhelyi Nyári Színházban.

„A szerző biztos siker-recept volt. A 33 névtelen levél, a Mi, férfiak, a Roppant kényes ügy garancia volt a teltházas szériákra.  A vígjátékok sorában a gyöngyszem a Duplakanyar volt. Kit ne érdekelt volna az a történet, amelyikben egy párttitkár egy autóbaleset miatt kórházba kerül. A darabban számtalan utalást találni az élelmiszerhiányról, az orvosoknak adandó pénzes borítékokról, a kórházi ágyhiányról… Magyarán, a darab húzogatta a kommunista diktatúra macskájának a bajszát. Persze, ne gondoljunk elementáris színházi formai bravúrokra. A mű legfőképpen a színészek számára biztosított bravúros játéklehetőséget.

Harminc év telt el, Méhes György teljesen eltűnt a színpadainkról. Adjunk neki idén egy esélyt! Vizsgáljuk meg, hogy ki tudjuk-e ma már önfeledten nevetni nem túl vidám múltunkat egy fiatal színészgeneráció játékában. Utazásra fel, nyomjuk meg a gázpedált, mert jön Simon elvtárs és a Duplakanyar!” (Gáspárik Attila)

Szereplők: Bálint Örs, Benő Kinga, Csíki Szabolcs, Fodor Piroska, Fülöp Bea, Gecse Ramóna, Henn János, Kilyén László, Somody Hajnal, Korpos András, Lőrincz Ágnes, Ördög Miklós Levente, Ciugulitu Csaba, Nagy Levente, Nagy Péter, Máthé Zsolt, Zólyomi Endre. Rendező: Gáspárik Attila; Jelmeztervező: Moldován Orsolya; Díszlet: Kirápság Alitta; Zene: Boros Csaba.

A 12 éven felüliek számára ajánlott előadás a járványügyi szabályozások miatt korlátozott számú férőhellyel és a járványügyi intézkedések szigorú betartásával történik.

Jegyek válthatók a Színház nagytermi jegypénztárában (nyitvatartás hétköznapokon 12 és 19 óra között, telefonszám: 0365 806 865), a helyszínen előadás előtt egy órával, valamint a Biletmaster oldalán: https://teatrunational.biletmaster.ro/hun/Production/440627/Duplakanyar. Felhívjuk nézőink figyelmét, hogy a pandémia ideje alatt el nem használt szabadbérletek valamint Kántorné nyugdíjasbérletek egységeit értékesíthetik az előadásra.

A Tompa Miklós Társulat a magyarfülpösi Szivárvány Alapítvány megsegítését célzó jótékonysági kezdeményezését kiterjeszti. A színház a nézők adományait az idei évad végéig minden előadás előtt a helyszínen, a bejáratnál elhelyezett adománydobozba gyűjti össze, mely összeget az alapítvány nyári gyerekfoglalkozásainak megsegítésére ajánlja fel.