CSODAHÁZIKÓ – Kutya-tár

 

A Tompa Miklós Társulat gyerekműsora a IX. Vásárhelyi Forgatag programkínálatában

 

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata 78. évadának első produkciója a legfiatalabb nézőkhöz szól egy újabb Csodaházikó-műsorral. A Benő Kinga vezetésével készülő Kutya-tár című gyerekműsor augusztus 28-án, vasárnap 12:00 órától, a IX. Vásárhelyi ForgatagCsicsergő családi- és gyermekprogramok keretén belül a Marosvásárhelyi Várban tekinthető meg.

A produkció szabadtéri bemutatót követően a Színház Kistermében is megtekinthető, szeptember 3-án, szombaton és 4-én, vasárnap 12:00 órától.

“Harap-utca három alatt
megnyílott a kutya-tár,
síppal-dobbal megnyitotta
Kutyafülű Aladár.”

(Weöres Sándor: A Kutya-tár)

Nincs a világon még egy olyan állatfaj, amellyel annyira szoros lenne az emberiség kapcsolata, mint a kutyával. A négylábú kedvencek kiemelt helyet kapnak a gyermekirodalomban, hiszen a velük való különleges kötődés, a hűségük, a feltétel nélküli szeretetük mindig hálás témaként szolgál.

A Tompa Miklós Társulat színészei, a Csodaházikó sorozat legújabb interaktív gyermekelőadására, a Kutya-tárra hív minden kicsit és nagyot.

Szereplők: Bálint Örs, Benő Kinga, Csíki Szabolcs, Ferenczi H. István, Fodor Piroska, Kiss Bora, Korpos András, Nagy Dorottya.

Projektvezető: Benő Kinga
Ügyelő: Rigmányi Lehel

A kistermi előadásokra a 10 lej értékű gyerekjegyeket kizárólag személyesen, a Színház nagytermi jegypénztárában (hétköznaponként 9:00 és 19:00 óra között) lehet váltani. A 15 lej értékű felnőttjegyek online, a Biletmaster oldalon is kaphatók.

További információkért kövessék a Tompa Miklós Társulat Facebook valamint Instagram oldalát illetve a Vásárhelyi Forgatag oldalait.