BOLDOGTALANOK

 

A Figura Stúdió Színház vendégelőadása

 

November 14-én, hétfőn 19:00 órától a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió produkcióját, Füst Milán: BOLDOGTALANOK című színművét tekintheti meg a közönség a Marosvásárhelyi Nemzeti Színházban. Az Albu István rendezésében bemutatott, többszörösen díjazott vendégelőadás a Színház Nagytermi Stúdióterében, a Tompa Miklós Társulat vendégprodukciójaként lesz látható.

Húber Vilmos televíziós gyártásvezető, akit hidegen hagynak mind az emberi érzelmi kapcsolatokat illető konvenciók, mind az illő viselkedésformák. Szereti a nőket, bár évek óta együtt él gyermekének anyjával, Rózával. A nő megelégeli a folyamatos félrelépéseket, és úgy dönt, magukhoz költözteti Húber legújabb szeretőjét és munkatársát, a mindössze tizenhét éves Vilmát. A bizarr állapotot tovább fokozza a Húber anyjának nem kevéssé komikus alakja, családi hátterük, Róza kitörési kísérletei a mérgező kapcsolatból és gyermekének elvesztése. A közösen és külön-külön megélt szörnyűségek nyomán életük többi szereplője lassan kikopik mellőlük, ők pedig egyedül maradnak valami elemi egymásrautaltságban, a külvilág számára kibírhatatlan, feloldhatatlan boldogtalanságban.

SZEREPOSZTÁS:
HÚBER VILMOS, gyártásvezető: Moșu Norbert-László
NEMESVÁRALJAI GYARMAKY RÓZA, televíziós munkatárs: D. Gulácsi Zsuzsanna
VÍG VILMA, televíziós munkatárs: Sosovicza Anna
ÖZVEGY HÚBERNÉ, Vilmos anyja: Tamás Boglár
SIRMA FERENC, hentesmester: Kolozsi Borsos Gábor
DR. BECK GYULA, orvos: Dávid A. Péter
SZÉKELY FERENC, a stúdió igazgatója: Faragó Zénó
RÓZSI, Vilmos testvére: Szilágyi Míra
PISTA, hentesinas: Fodor Alain Leonard
ÖREG PARASZTASSZONY: Bartha Boróka
MIHÁLY, operatőr: Molnár Zsolt
TELEVÍZIÓS MUNKATÁRS: Tálas Eszter
ÁRVA GYEREKEK: Barabás-Tamás Vidor, Fodor Aida, Kozma Panka

Díszlettervező: Huszár Kató
Jelmeztervező: Sikó Doró
Zeneszerző: Kolozsi Borsos Gábor
Dramaturg: Keresztes Franciska
Operatőrök: Forizs László, Kozma Péter, Molnár Zsolt
Vágó: Fehér Csongor

A 16 éven felüliek számára ajánlott vendégelőadásra jegyeket személyesen a Színház nagytermi jegypénztárában (telefonszám: 0365 806 865), a helyszínen előadás előtt egy órával, valamint online, a Biletmaster oldalán lehet vásárolni.