ÁRMÁNY VS. SZERELEM

 

A Tompa Miklós Társulat legújabb produkciója, Fehér Balázs Benő rendezésében, rendhagyó helyszínen mutatkozik be. A Friedrich Schiller: ÁRMÁNY VS. SZERELEM című előadás bemutatójára október 25-én, kedden, 19:00 órai kezdettel a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Nagytermi Előcsarnokában kerül sor.

A szövegkönyvet Forgách András és Vas István fordításai alapján készítette Komán Attila és Fehér Balázs Benő.

Csodálatosan könyörtelen és fenyegetően mámorító. Fenséges, alantas, pusztító mélységekbe ránt, és az égbolt fölé emel. Mindenekfeletti és kicsinyes. Ilyen ez a rohadt szerelem. Mert nem önmagában létezik, nincs vegytiszta szerelem; ezer vágy és kényszer tapad hozzá. Fellázadni általa az apa ellen, megtisztulni az előző szerelemtől, megszilárdítani a hatalmat, bántani önmagad. Szerelmesnek lenni a saját képzeteinkbe, a másik szerelmébe, az elérhetetlenségbe, a hatalomba. És sziporkázó, kábult önfeledtségben beledögleni ebbe a szerelembe.

SZEREPOSZTÁS: VON WALTER, MINISZTERELNÖK – Korpos András; FERDINÁND, A FIA, ŐRNAGY – Varga Balázs; VON KALB, FŐKAMARÁS, UDVARI MARSALL – Galló Ernő; LADY MILFORD, A FEJEDELEM SZERETŐJE – Varga Andrea; WURM, A MINISZTERELNÖK MAGÁNTITKÁRA – Kovács Botond; MILLER, VÁROSI MUZSIKUS, ZENETANÁR – Tollas Gábor; MILLERNÉ, A FELESÉGE – Fülöp Bea; LUISE, A LÁNYA – Kádár Noémi; SOPHIE, A LADY KOMORNÁJA – Simon Boglárka-Katalin; KOMORNYIK – Meszesi Oszkár; POROSZLÓ – Rigmányi Lehel, Zólyomi Endre.

Dramaturg: KOMÁN Attila; Zeneszerző: JÓZSA Tamás; Jelmeztervező: SZAKOS Kriszta; Rendezőasszisztens: DOBROVSZKI Dóra; Ügyelő: RIGMÁNYI Lehel; Súgó: TÓTH Katalin.

A 16 éven felülieknek ajánlott, jellege miatt kizárólag magyar nyelven követhető előadást a bemutatót követően több alkalommal is műsorra tűzi a Társulat: október 28-án valamint november 7-én, 15-én és 16-án 19:00 órától.

Az első két előadás teltházas, azonban a későbbi dátumokra jegyek személyesen a Színház nagytermi jegypénztárban (tel. 0365 806 865) hétköznaponként 9 és 19 óra között, a helyszínen előadás előtt egy órával, valamint online, a Biletmaster oldalán kaphatók. Ezen előadásokra érvényesek a szabadbérletek, előzetes helyfoglalással.

Felhívjuk nézőink figyelmét, hogy a rendkívüli tér miatt réteges öltözet javasolt.

Az előadás létrejöttét Marosvásárhely Polgármesteri hivatala és a Nemzeti Kulturális Alap támogatta. Partner: Kulissza Színházi Egyesület.