A LÁTHATATLAN HÓHÉR

 

A MAROSVÁSÁRHELYI NEMZETI SZÍNHÁZ JÚNIUSI MŰSORÁN

 

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata az idei évadban utoljára tűzi műsorra Agatha Christie remekműve alapján, Gáspárik Attila rendezésében készült A LÁTHATATLAN HÓHÉR „…És már senki sem!” című krimijét.

Június 13-án, vasárnap 19:00 órától a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Nagytermi színpada rövid időre átalakul egy sirályokkal körülrepült, magányos angol szigetté. Erre a szigetre érkezik tíz vendég, akikről kiderül, hogy feltételezett gyilkosok. Ezek a feltételezett gyilkosok az előadás folyamán áldozatokká lesznek… folyik a whisky, szól a dzsessz, és halnak az emberek… de vajon ki itt a gyilkos?

„A Gáspárik Attila által rendezett produkció a klasszikus vonal mentén nyúlt Agatha Christie halhatatlanához. (…) A regényhez hű történetmesélést és karakterformálást elsősorban a gyönyörű színpadi miliő határozza meg: Maria Miu díszletei egy igazi, múlt század eleji-középi, keleti parti gyarmati-coastal villát idéznek. A ház szalonja képezi az előadás helyszínét, ott zajlik a játék.” (Kaáli Nagy Botond, 2019. jan. 11., Népújság)

Szereplők: Meszesi Oszkár, Kovács Botond, P. Béres Ildikó, Simon Boglárka-Katalin, Varga Balázs, Kádár L. Gellért, Galló Ernő, Tollas Gábor, Moldován Orsolya, Kilyén László, László Csaba.

Díszlettervező: Maria Miu; Jelmeztervező: Moldován Orsolya; Zene: Boros Csaba; Videó: Sebesi Sándor; Rendezőasszisztens: Fülöp Bea.

A 14 éven felüliek számára ajánlott, román felirattal követhető előadás a járványügyi szabályozások miatt korlátozott számú férőhellyel és a járványügyi intézkedések szigorú betartásával történik.

Jegyek válthatók a Színház nagytermi jegypénztárában (nyitvatartás hétköznapokon 12 és 19 óra között, telefonszám: 0365 806 865), a helyszínen előadás előtt egy órával, valamint a Biletmaster oldalán: https://teatrunational.biletmaster.ro/hun/Event/44003315/A-lathatatlan-hoher.