Newsletter online - Compania Liviu Rebreanu
STAGIUNEA 61 (2022/2023)
APRIL 2023
 
Se apropie FURTUNA de William Shakespeare, adaptarea şi regia Nicolas Cristache

După succesele înregistrate cu producţiile Jocul de-a vacanţa de Mihail Sebastian (la Sala Mare) şi Orestia după Eschil (la Teatrul Studio – Universitatea de Arte din Târgu-Mureş), Nicolas Cristache propune publicului o adaptare a clasicei piese shakespeariene Furtuna, la Sala Mică, având o distribuţie de excepţie din care fac parte şi masteranzi ai Facultăţii de Teatru din cadrul UAT.

„Suntem făcuți din ce-s făcute visele, și viața… scurtă… e-nconjurată de somn.“

„Se spune că e o linie fină între – realitate și vis, fericire și tristețe, bine și rău, lumină și întuneric – și că această călătorie constantă între extreme este ceea ce numim… viață. Doar pentru că putem înlătura un rău, nu înseamnă că trebuie sau că e întotdeauna bine să o facem – pentru că binele nu poate exista fără rău, iar uneori realitatea nu poate exista fără vis – așa cum observăm în universul lui Prospero – unul dintre cele mai impresionante și enigmatice personaje din opera lui William Shakespeare.
Dar cine e Prospero cu adevărat? Un conducător nedreptățit și condamnat la o moarte cruntă? Un tată îndurerat, pentru care realitatea e prea dură? Actorul care, prin puterea artei sale, ne transpune într-o altă lume? Regizorul care transpune totul din imaginar în real? Autorul care a creat acest univers…? De ce trebuie să fie un singur lucru?
Furtuna, una dintre ultimele piese scrise de marele autor, este o tragicomedie de excepție prin modul în care îmbină tragicul și comicul, iar această nouă adaptare și viziune oferă o experiență plină de emoții – 12 actori creează o lume, la foarte mică distanță de tine, și te invită să visezi alături de ei. Îi vei urma?“

Nicolas Cristache

Din distribuţie fac parte actorii: Nicolae CRISTACHE – Prospero, Larisa DOBRIN – Miranda, Alex STOICESCU – Ariel, Mihai CRĂCIUN – Alonso, Costin GAVAZĂ – Antonio, Liviu PANCU – Gonzalo, Andi GHERGHE – Sebastian, Luchian PANTEA – Stephano, Cristian IORGA – Trinculo, Radu ANASTAS – Căpitan, Sergiu ŞTEFANACHE – Caliban şi Daniel SUCIU – Ferdinand.

Regia artistică este semnată de Nicolas CRISTACHE, lighting designer este Daniel KLINGER, sufleur este Iolanda BELBE, iar regia tehnică este asigurată de Stelian CHIŢACU.

Primele două reprezentaţii vor avea loc în 20 şi 21 mai, de la ora 19.30, la Sala Mică.

Se apropie FURTUNA de William Shakespeare, adaptarea şi regia Nicolas Cristache
„Take, Ianke şi Cadâr“ se joacă în cadrul Campaniei Umanitare „Artiştii pentru artişti“

Unul dintre cele mai populare spectacole ale ultimelor stagiuni revine la Sala Mare a Teatrului Naţional Târgu-Mureş: „Take, Ianke şi Cadâr“ de Victor Ion Popa, în regia lui Nicu Mihoc – un spectacol pentru întreaga familie – se va juca marţi, 11 aprilie, de la ora 19.00 în cadrul Campaniei Naţionale „Artiştii pentru artişti”.

Ajuns la ediția a 19-a, este primul program al UNITER din anul 2023, organizat împreună cu teatrele din București și din țară, în perioada 15 martie – 15 aprilie 2023. Iniţiată în 2002, Campania Naţională „Artiştii pentru artişti” este un stimulator al solidarităţii de breaslă, un resort financiar pentru artiştii cu probleme de existenţă şi un semnal pentru public şi autorităţi în legătură cu situaţia acestora şi demnitatea lor.

Preţul unui bilet este de 20 lei (tarif unic). Biletele pot fi achiziţionate exclusiv în format fizic de la Casieria Teatrului, de luni până vineri, între orele 9.00 – 19.00 şi în weekend, înainte cu o oră de reprezentaţii.

Încasările din vânzarea de bilete sunt direcţionate către Fondul de Solidaritate Teatrală (RO40RZBR0000060007801286 deschis la Raiffeisen Bank, Agenţia Piaţa Amzei) și reprezintă suport financiar pentru beneficiarii programului.

„Take, Ianke şi Cadâr“ se joacă în cadrul Campaniei Umanitare „Artiştii pentru artişti“
IERBAR, spectacol nominalizat la Gala Premiilor UNITER, se va juca la Craiova

Spectacolul-eveniment Ierbar de Simona Popescu şi Radu Afrim, în regia lui Radu Afrim, va ajunge în 25 aprilie la Craiova, unde se va juca la Teatrul Naţional „Marin Sorescu“.

Producţia care a deschis actuala stagiune, la Sala Mare, a fost recent nominalizată la Premiile UNITER, la categoria nou-introdusă Cel mai bun text dramatic românesc montat în premieră absolută.

Pentru a XXXI-a ediție a Galei Premiilor UNITER, juriul de nominalizări a fost alcătuit din Doru Mareș (critic de teatru), Maria Miu (scenograf), Victor Scoradeț (critic de teatru), Iris Spiridon (regizor) și Carmen Stanciu (teatrolog).

IERBAR, spectacol nominalizat la Gala Premiilor UNITER, se va juca la Craiova
Să aveți parte de Sărbători Pascale minunate!

Cu ocazia Sărbătorilor Pascale, vă dorim o atmosferă de liniște, blândețe și optimism! Fie ca această perioadă să vă întâmpine cu generozitate și cu o perspectivă proaspătă asupra vieții.

Să aveți parte de Sărbători Pascale minunate!
 
Programul lunii
Constantin
Constantin
2 April (Sunday)
19:30
Sala Mică
Jocul de-a vacanța
Jocul de-a vacanța
5 April (Wednesday)
19:00
Sala Mare
Ierbar
Ierbar
13 April (Thursday)
19:00
Sala Mare
Soț de vânzare
Soț de vânzare
18 April (Tuesday)
19:30
Sala Mică
Campionatul de improvizație
Campionatul de improvizație
27 April (Thursday)
19:30
Sala Mică
Navigatorul
Navigatorul
28 April (Friday)
19:00
Sala Mare
Detectorul de minciuni
Detectorul de minciuni
29 April (Saturday)
19:30
Sala Mică
 
Sărbătoriții lunii
 
Bilete și abonamente

Biletele pot fi achiziţionate online pe site-ul www.teatrunational.biletmaster.ro. Biletele în format fizic vor putea fi cumpărate la Casieria de la Sala Mare a Teatrului, de luni până vineri, între orele 09.00 – 19.00. Biletele vor putea fi achiziţionate şi începând cu o oră înaintea reprezentaţiilor, la faţa locului.